היהודים הראשונים הגיע לעיר רומא עוד בשנת 161 לפני הספירה, עם הגעתם של שליחי החשמונאים לעיר. בשלב מאוחר יותר, החלו להתיישב ברומא סוחרים יהודיים אשר הגיעו ממצרים, והם אלו אשר היוו את היסוד לאחת הקהילות היהודיות המפוארות ביותר ברחבי אירופה.
במאה ה-16, בשנת 1555, יהודי רומא נצטוו לעבור לאזור מגורים מסוים ברומא אשר זכה לכינוי "הסגר היהודים". בשכונות מגורים אלו החל להתפתח אופי חיים עצמאי, כאשר מוסדות השכונה הם אלו אשר ניהלו את חיי היהודים במקום.
עד למחצית המאה ה-19, נמשכו ההגבלות השונות על יהודי רומא, אשר כללו מיסים מיוחדים והיטלים נוספים. בשנת 1848 פוזר "הסגר היהודים", והם שבו להתגורר באזורים שונים ברחבי העיר.
בחג הסוכות של שנת 1943, החל המצוד אחר יהודי רומא על ידי הנאצים. במהלך ימות החג נאספו היהודים אל בתי הכלא, ובתאריך 18.10.1943, הועברו למעלה מ-1,000 יהודי רומא אל מחנות הריכוז וההשמדה.
בתאריך זה מציינים עד היום את יום השואה באיטליה לזכר הנספים. במהלך מלחמת העולם השנייה נרצחו כ-2,000 איש מיהדות רומא, ושמותיהם מופיעים עד היום על קיר בבית הכנסת הגדול ברומא.
הקהילה היהודית ברומא מונה כיום למעלה מ-15,000 איש. מספר זה מהווה את כמחצית ממספר היהודים החיים בכל רחבי איטליה. ברחבי העיר פזורים כעשרה בתי כנסת, והגדול שהם, בית הכנסת הגדול, מהווה את המרכז הרוחני המרכזי של העיר, ובו מתקיימים אירועים שונים כגון: קיום תפילות חג, חגיגות יום העצמאות, טקסי יום הזיכרון לנספי השואה, אירועים משפחתיים (חתונות, בריתות) של הקהילה היהודית ועוד.
ברחבי רומא פועלים מספר מוסדות לימוד השייכים לקהילה היהודית, ובהם לומדים קרוב ל-1,000 ילדים בגילאי הגן ועד התיכון. כמו כן, קיימים בעיר מוסדות חינוך של שליחי חב"ד בהם לומדים כ-150 מילדיהם של שליחי חב"ד ברומא.